Χρήστος Τέγος 1953 - 2013
 
Χρήστος Τέγος
Χρήστος Τέγος. Μεγάλη απώλεια τόσο για την Καρδίτσα όσο και για τους κατοίκους της.
Ο Χρήστος Τέγος γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1953 στην Καρδίτσα. Εκεί τελείωσε τις υποχρεωτικές του σπουδές και το 1971 πέτυχε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας απ' όπου απεφοίτησε ως καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στο Κ.Κ.Ε. και ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση. Την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας υπήρξε μέλος των διοικητικών συμβουλίων των παράνομων τότε Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλίας, είχε επαφή με την ΑΝΤΙ – ΕΦΕΕ ενώ λίγο πριν πέσει η δικτατορία οργανώθηκε στην παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ. Στη συνέχεια εκλέχτηκε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας της ΚΝΕ. Έγινε μέλος του ΚΚΕ την Άνοιξη του 1975. Στην πορεία αναδείχτηκε στέλεχος σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις του Κόμματος.
Εκλέχτηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και στη συνέχεια του Νομαρχιακού Γραφείου Καρδίτσας. Το 1982 έγινε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας καιεκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καρδίτσας. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Αγωνιστής του εκπαιδευτικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος και άριστος γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία τον κέρδισε από νεαρή ηλικία. Διορίστηκε καθηγητής στη Βοιωτία το 1986, όπου και εκλέχτηκε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Βοιωτίας και της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Υπήρξε, επίσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και για 2 χρόνια πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας.
Το 1982 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας. Τη διετία 1995-1996 διατελεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πρώτη φορά που συμμετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της "Ριζοσπαστικής Κίνησης για την Καρδίτσα" έλαβε περισσότερο από 28% των ψήφων.
Το 1998 ο συνδυασμός "ΝΕΑ ΚΑΡΔIΤΣΑ" του οποίου ηγείτο κερδίζει τις εκλογές και εκλέγεται Δήμαρχος Καρδίτσας. Το ίδιο επανέλαβε και στην επόμενη εκλογική διαδικασία το 2002. Έτσι συμπλήρωσε 8 χρόνια ως Δήμαρχος Καρδίτσας (1999-2006)  σφραγίζοντας με το έργο του τη σημερινή φυσιογνωμία της πόλης. Το 2006 διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, ενώ το 2010 επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης με το συνδυασμό "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ". Επί χρόνια επίσης συμμετείχε ενεργά και στα συλλογικά  όργανα της Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Νομού, σε επίπεδο Περιφέρειας (ΤΕΔΚ), σε επίπεδο χώρας (ΚΕΔΕ).
 
Χρήστος Τέγος
Χρήστος Τέγος. Δήμαρχος Καρδίτσας 1999 - 2006
Ο Χρήστος Τέγος ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής. Αυτό που εντυπωσίαζε  ήταν η μαχητικότητά του, το σθένος του, και η πίστη του σε όσα πρέσβευε. Η ευθύτητα, η αφοπλιστική ειλικρίνεια και το θάρρος του, κέρδιζαν το σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρέθηκε, δεν σταμάτησε ποτέ ν' αγωνίζεται για να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτης και συμμέτοχος στους αγώνες για την προστασία και την ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού κερδίζοντας έτσι την συμπάθεια όλης της αυτοδιοικητικής οικογένειας ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου.
Ήταν αγαπητός στον κόσμο, στο λαό, τον οποίο υπηρέτησε σε όλη τη ζωή του. Γιατί έθεσε τις προσωπικές του ικανότητες και αρετές, όλη του τη ζωτικότητα και τη δράση στην υπηρεσία του λαού. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι, βεβαίως, που βρίσκονταν στην αντίθετη πλευρά, όχι μόνο δεν τον αγάπησαν, αλλά τον πολέμησαν άγρια. Όμως, κι από αυτούς, πολλοί αναγνώρισαν ότι ως πολιτικός αντίπαλός τους ήταν μεν σκληρός, αλλά «καθαρός», σταθερός και ανυποχώρητος στις ιδέες του και μάχονταν, με συνέπεια, αγωνιστικό πάθος αφοσίωση, για την επικράτησή τους.
 
Τα τελευταία 7 χρόνια της ζωής του πάλευε με μια σπάνιας μορφής ασθένεια και τα κατάφερνε πολύ καλά έως ότου οι πολιτικές του «μνημονίου» να του στερήσουν το δικαίωμα στη ζωή. Το κράτος στα πλαίσια της περικοπής δαπανών, διέκοψε αιφνιδιαστικά τη χορήγηση της θεραπείας σε όλους τους ασθενείς με παρόμοιο πρόβλημα (50 τον αριθμό) και όπως κατήγγειλαν σύντροφοί του, του προτάθηκε μέχρι και να βρει «χορηγό» για τα έξοδα της πολυδάπανης θεραπείας του ή να κοιτάξει "την πάρτη" του.
Αρνήθηκε να προδώσει τους υπόλοιπους.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η επιδείνωση της υγείας του προχωρούσε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Στη συνέχεια όταν το κόμμα του παρενέβη για να βρεθεί άμεση λύση για την έγκριση της θεραπείας του, ήταν ήδη πολύ αργά. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ζήτησε η λύση αυτή να αφορά όλους τους συμπάσχοντες και όχι μόνο τον εαυτό του.
Τελικά "έφυγε" από κοντά μας την Τρίτη 28 Μαΐου 2013.